Néhány GY.I.K

a családállítással kapcsolatban

A családfelállítást egy életen át tanuljuk, de az alapok szilárdak, és lehet rájuk építeni - azt hiszem, bármilyen korban. 

Amikor foglalkozunk ezzel a "műfajjal", akkor a Szeretet szó szinonímáiként fogunk ráismerni a tisztelet, kölcsönösség, rend fogalmakra. Várlak szeretettel ebben a csodálatos világban közös utazásokra képviselőként, vagy témahozóként!

Andrea

CSALÁDÁLLÍTÁS RÖVID ISMERTETŐ

Addig is, amíg eljutsz a személyes tapasztalásig...

Bármi bajos dolgod is van az életedben most, csak állj meg, kérlek, egy pillanatra, és tekints magadra úgy, mint aki egy nagyobb rendszer része. Ez a nagyobb rendszer a származási családod, (ez kötött helyzet), a család, melyet magad alapítottál (opcionális természetesen), és még sok más ember és akár háziállatok is odatartozhatnak, akikkel kapcsolatba kerültél eddigi életed során.

Ha a családállítás módszeréhez fordulsz segítségért, akkor jó, ha tisztában vagy azzal, hogy helyzeted javulását első sorban az imént felsorolt rendszereid harmonizálásával igyekszünk elősegíteni. Ezt úgy kell érteni, hogy minden rendet a Szeretet tart egyben. És a Szeretet hiánya összezavar. És ott hat a kötődés, melyről gyakran nem akarunk tudomást sem venni. A kötődés lehet építő jellegű, de ugyanúgy lelket romboló jellegű is. Bárhogy is van, nem könnyű a helyén kezelni. És a hétköznapok során sok helytelen dolgot működtetünk, melyek aztán mérgezni kezdik a család légkörét.

Csak egy-egy példát írok. 
Gyakran ki szeretnénk szorítani valakit a családból, mert terhes nagyon a jelenléte - vagy éppen mi vagyunk azok, akit a többiek ki akarnak zárni;
Aztán tudunk mi emberek olyat, hogy meg akarjuk változtatni a születési sorrendet. Ide tartozik a gyerek szülősítése is.
Vagy gondoljunk arra, milyen könnyű egyensúlytalanságot okozni a kapcsolatban, ha mondjuk Mártírka néni folyton csak ad és ad, és Te nem mered azt mondani neki, hogy "köszönöm, nem kérek többet!". Ez a történet az adás és kapás egyensúlyának felborulásáról szól.
Ezek a leggyakoribb egyensúlyvesztések. Ha valamelyik megérint, lehet, hogy foglalkozni kellene vele.

Hogyan végezzük ezt módszert?

Csoportos és egyéni formában lehetséges. A hatékonyságban nincs különbség. De ha csoportban dolgozunk, veled együtt mások rendszere is a gyógyulás útjára léphet.  Az előbbi esetben valamilyen segédeszközzel dolgozunk, és minden családtagodat Te képviselsz az eszközök segítségével; míg a csoportos munkában a Te családrendedet idegen személyek jelenítik meg, és Te pedig ülsz a pamlagon.  Ők a képviselők, akik a "felállított" családtagjaid (rendszered tagjaid) jellemző tulajdonságait, hozzáállását, vagy állapotát fogják megjeleníteni, és a vezető segítségével igyekeznek közreműködni a szeretet rendjeinek helyreállításában.

Mitől működik?
A nyitólapon olvashattad a "Minden a rokonom" köszöntést. Ez a mondat indián őseink szava volt, és nyilván a közös gyökerekre, a közös szellemi forrásra utal. De van itt még valami: a közös emlékezet. A közös emlékezetben vannak belső halmazok. Tehát a Nagy Közös Emlékezeten belül minden rendszernek van saját emlékezete, mely a benne lévő résztvevőkre hatást gyakorol. Egy tudattalanban ható (tehát nem semleges) lenyomat, mely képes hatással lenni mindenkire, aki az adott rendszer része , vagy része volt... és része lesz (de ez utóbbiba most ne menjünk bele). Erre a közös emlékezetre kapcsolódnak rá a képviselők és ez leginkább úgy lehetséges, hogy tudatosan minimalizálják magukban a gondolatokat, melyek többnyire elvárásokban, hiedelmekben, és egyéb, vélt logikai kapcsolatok firtatásában szoktak testet ölteni. Egyszerűbben: a képviselő nem gondolkozik, csak csinálja.

A családállítás művészetét egy életen át kell tanulni, így most csak egy kicsiny részt tudtam megvilágítani a teljesességéből. Mely az Univerzumhoz hasonlóan folyamatosan tágul - ez bizonyosság, nem csak egy elképzelés. Ezért, ha van még kérdésed ezzel, vagy más, családállítással kapcsolatos témában, vedd fel velem a kapcsolatot! Szívesen válaszolok - ha tudok


ITT tudod megnézni, mikor lesz leközelebb családállítás a Családi Műhely szervezésében