ÉLETMESÉK

Egy izzasztókunyhó története - nevek és minden más, azonosításra alkalmas elem elkerülésével. Hümm. Azoknak (is) , akik beérik az információval.

Luca széke, Luca-napi búzaültetés, Luca-napi kotyolás és dologtiltás: többek között ezek a népszokások és fogalmak élnek a köztudatban december 13-val kapcsolatban. De vajon mi az alapja az ismert és kevésbé ismert népszokásoknak?
Forrás: https://korkep.sk/cikkek/kultura/2019/12/13/luca-napi-babonak-nepszokasok-es-hiedelmek/

Úgy érezzük, hogy a világjárvány kezelésére kiötlött megoldások elszigetelnek bennünket egymástól. Ez így van. Ám ki kell egészítenünk azzal a meglátással, hogy mi ebbe az elszigetelődésbe beleegyeztünk már sok-sok évtizede - önként és dalolva.

A reggelinél ülünk. Én az első emeleti lakó, és ő, a földszinti. Eszünk és kedélyesen csevegünk. Szerinte a jövő a kontroll világa lesz, szerintem a jövő idő helytelen meglátás. Mindez már most is van.

Egy évvel ezelőtt... léptem ki a kereskedelmi kötelékből - egyébként munkaviszony volt. S mint ilyen, egy kötelék. Egy évvel ezelőtt itt, ahol most ülök a tetőtérben, erősen hideg volt. Nem voltak falak, nem volt szigetelés, és persze nem voltak képek a falon, és kályha sem volt... És ötletem sem volt, hogy hogyan, de elhatároztam, hogy december...

Mindig újra akarom, kívánom, hívom, hogy valósuljon meg újra a beteljesedés. Bár ma kissé suta voltam. Ki is nevettem magam. Suta, de elszánt, tele tenni akarással. Olyan hangulatot varázsoltam ide a Bagolyvárba, amiről mindig is álmodtam. És persze sutáskodtam is egy sort... De jól kinevettem magam. Nem bántóan, hanem szívből jövően kacagtam...

Befelé figyelés és imádság -személyes lelki evolúció. Hol van Isten? AZ imádság, mint a kapcsolódás eszköze