Készítsd el saját dobodat!

A Családi Műhely Csobánka 2022-ben az első Kézműves Dobkészítő Nap ÁPRILIS 23-ÁN SZOMBATON LESZ!

Egy teljes napot betöltő programot képzelj el, melynek során elkészítheted saját dobodat. Mi segítünk a hogyanban, és teret biztosítunk számodra, hogy egyéni elképzeléseidet is életre tudd hívni. A dobkészítéshez nincs szükség különleges kézügyességre, előképzettségre.

Ezen a napon egyfenekű, kézi dobot tudsz majd készíteni, és csinálunk hozzá dobverőt is. A dobok anyaga kecskebőr, vagy őzbőr, illetve asztalos mester által készített kezeletlen nyírfa káva. Ezeket a dobokat sámándoboknak hívja a köznyelv, ez mindenki számára saját jelentést és tartalmat hordozhat. Mi úgy szoktuk mondani, hogy most készítesz a magad számára egy útitársat, mely elkísérhet életutad hosszabb-rövidebb szakaszán. Így utalunk a dobban rejlő dimenziókra. Ez azt is jelenti, hogy nem hangszer készül, hanem a saját mítoszoddal és lelki világoddal átitatott, és ezért teljesen rád jellemző, téged képviselő, egyedi és megismételhetetlen alkotás. 

Bár még viszonylag ritkán keresik, de egy ilyen dob akár lehet egy ajándéktárgy is, belülről megfestve, megvilágítva. Csak a képzeleted szabhat határt! 

Mire számíthasz ezen a napon?

- Társaságban leszel - többen dolgozunk, mindenki a saját dobján, illetve segítjük egymást is.

- Kávát és bőrt választhatsz az általunk felkínált készletből

- Aki szeretné, megfestheti a kávát. Kiszabjuk a bőrt, beáztatjuk, később felfeszítjük a kávára. 

- Elkészítjük a fogantyút, és befűzzük a bőrcsíkokat.

-A végén rögzítjük a bőrt a kávára, majd a szélét szalaggal fogjuk díszíteni.


Kell-e hozni valamit a dobkészítéshez?

Mindenekelőtt a megfelelő kültérre való, nem igényes, piszkolható ruhát javaslunk, kényelmes cipővel

A dobkészítéshez mi minden eszközt és alapanyagot biztosítunk. Ám, ha neked lenne olyan tárgyad, amit felhasználnál, hozhatod bátran, és megnézzük, hogy mit lehet vele kezdeni. A csont például átfúrható. Így a fogantyúhoz szóba jöhet még apróbb szarvasagancs is. Csengettyűk, tollak, állati eredetű szőrdarabok, preparátumok. Kristályok! A dob szélét szalaggal szoktuk díszíteni. Ezek kb. 3,5 -4 cm széles szalagok, és a káva kerülete kb. 2 méter, bőven mérve. Ha van kedvenc szalagod, hozhatod magaddal. 

Étkezés: ezen a napon a Családi Műhely meleg étkezést biztosít vendégei számára. Benne van a részvételi díjban.  Kávé, tea és sütemény is szokott lenni. (Szintén benne van az árban). Húsmentes és húsos változatot kínálunk. Egyéb táplálkozási igényeket kéretik egyénileg megoldani. 


Mikor kezdődik és meddig tart? Mikor várható a következő alkalom?

A csoportokat a Családi Műhely szervezi előre megadott időpontra. Ha szeretnéd figyelemmel kísérni programjainkat, kérünk, kövesd a Családi Műhely oldalt itt:  https://www.facebook.com/csaladimuhely/

Lehetőség van arra is, hogy barátok együtt jöjjenek, saját szervezésben, külön időpontot egyeztetve. 

Ilyenkor célszerű telefonon keresni bennünket: +36 20 320 5285

Reggel 9 órakor van a gyülekező és lehetőleg mindél előbb kezdjük a munkát. Ráhangolódás, nyitókör, ismerkedés az alapanyagokkal és eszközökkel.

Általában este 6 óra fele szoktunk végezni a munkával. Szóval, így számoljatok értékes időtökkel!

Költségek: A dobkészítő nap ára 2022-ben 35 ezer forint. 

Jelentkezés módja: 

1.) Előzetesen telefonon kell jelentkezni: +36 20 320 5285 Felírunk a kockás füzetbe. Miért fontos, hogy előre telefonálj? - Azért, mert így várni fogjuk az emiledet. Nem kell időt fecsérelni a spam-kutatásra. Időben fel tudjuk venni veled a kapcsolatot. JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: ÁPRILIS 12. KEDD

Ezt a határidőt kérjük szépen betartani, mert a kávákat le is kell gyártani az asztalos mesternek. Köszönjük együttműködéseteket!

2.) Írsz egy e-mailt: csaladimuhely.csobanka@gmail.com melyben kérjük add meg számlázási adataidat. Ezek: név: pontos cím, és az e-mail, ahová a díjbekérőt küldhetjük. Cég esetén az adószámra is szükség van. Kapcsolattartás miatt pedig egy telefonszámot is küldj légyszi. Ha nem rendelkezel bankszámla számmal, akkor rózsaszín postautalvány is szóba jöhet. Kérj felvilágosítást telefonon.

Rendeld meg a kávádat! Kétféle méretben gyártja az a mester: 36-38 cm-es átmérővel és 45 cm-es átmérővel. Nagyobbat is lehet kérni felárért. Személyre szólóan egyeztetünk.

Adatvédelem: adataid megadása önkéntes. A számla elkészítéséhez használjuk fel. Harmadik félnek reklám tevékenység folytatása céljából, és semmilyen más okból nem adjuk tovább. Reklám anyagokat nem küldünk. A Családi Műhely programjairól Facebook oldalunkon lehet értesülni.

3.) A díjbekérőn szereplő számlaszámra kérjük utalj 25 ezer forintot. A fennmaradó összeget a helyszínen készpénzben tudod fizetni.

4.) Ha valami fontosat elfelejtettünk volna, ne habozz jelezni felénk!

A nap végére lehet egy ehhez hasonló dobod
A nap végére lehet egy ehhez hasonló dobod

Olvasd el, mit írnak mások a Családi Műhelyről! https://www.csaladimuhely.hu/vendegkonyv/