Sajtszerelem

2013-ban kezdődött... Elmentünk a lányaimmal egy tanyára. Megnéztük, hogyan készül az oltott sajt, a túró és a paneer.
7 év, több, mint 100 kg sajt... melléfogások, és hirtelen ötlettől vezérelt ízletes sajtok... Tapasztalat...
Ez van mögöttem sajtszerelem ügyben.
Ezen a programon pedig tovább adom ezt a szerelmet a résztvevőknek. Gyertek! 
Gyere akkor is, ha városban panelban, vagy más blokkházban élsz, nincs kerted - mindez ne tartson otthon. A Te konyhádban is lehet nagyon finom sajtokat főzni! Megmutatom, hogyan! 

KÉZMŰVES PANEER SAJTFŐZŐ NAP A CSOBÁNKAI CSALÁDI MŰHELYBEN

2020. július 4. szombat

paneer sajt
paneer sajt

Mi az a paneer? 

Ömlesztett-vizes sajtok családjába tartozó szeletelhető állagú, ízlés szerint ízesíthető (különféle hagymákkal, gyümölcsökkel, lekvárral, dióval...stb.) fehér sajt. Bármilyen természetes tejből készíthető. Mi tehéntejből állítjuk elő. Savas oltással, préseléssel készül. Oltásához nem állati eredetű enzimet használunk, hanem minden háztartásban előforduló savakat: citromsavat és/vagy ecetet. 

Kinek ajánljuk ezt a programot?

  • Azoknak, akik örömüket lelik az ételeik elkészítésében,
  • Szívesen ismerkednek új eljárásokkal, de igénylik ehhez a támogatást
  • Azoknak, akik már megpróbálták elkészíteni, de nem jártak sikerrel (a neten sok botorság is kering a paneer elkészítéséről)
  • Akinek számít, hogy az oltóanyag nem állati eredetű
  • Aki szívesen készít valamit, ami akár több napra táplálék lesz az asztalon
  • Azoknak, akik szeretnének a Családi Műhelyben eltölteni egy napot hátra hagyva a hétköznapok terheit



JELENTKEZEM MOST

június 28-ig



Tények és tévhitek a paneer sajt készítéssel kapcsolatban

Ha kézműves sajtot szeretnél főzni, készülj fel rá lelkileg, adj elegendő időt is a hozzávalókhoz

A paneer sajt nem tartozik a "fast food" kategóriába. Nem igaz, hogy sitty-sutty készen van

  • A paneer sajt alaposan hőkezelt tejből készül, ezért 7 napig a hűtőből bátran fogyasztható - így igaz
  • Minden főzés egyedi, mert minden tej-alapanyag is egyedi. Meglehet, hogy nem lesz két egyforma állagú sajtod - bizony!
  • A paneer fagyasztható illetve grillezhető sajtféleség - ez így igaz
  • A paneer nem azonos a tejboltokban kapható fehér savó-sajttal, mely egy-két napig tartható el - így ám
Ennyien gyertek! :)
Ennyien gyertek! :)

Mivel várunk még titeket ezen a napon?

 Telekocsit biztosítunk Pomázról

Rendezett kerttel, családias vendégszeretettel

Ebéddel, húsmentes változatban is

Gyermek, csecsemő altatási lehetőséggel

  • Kávéval és sütivel - Ajándék tőlünk nektek
  • Útravalónak házi sajtot adunk (kb. 150 g.)

Mennyibe kerül a paneer sajt főző nap Csobánkán?

Hogy igazán jól érezd magad nálunk, és a nap végére gazdagabb legyél a paneer főzésének tudásával, mi igyekszünk a legjavát adni abból, amink van: tehetségünk, tudásunk, és külső lehetőségeink. Most nem csak sajtot tanulhatsz meg főzni, hanem elsajátíthatod a tűzgyújtás tudását is. Persze, tüzet gyújtani mindenki tud - mondhatnánk, de mi van akkor, ha már csak egy szál gyufád van?

Egy ilyen napon való részvétel 15 ezer forintba kerül. De mi most indulunk, és szeretnénk, ha minél többen el tudnának jönni erre a kitűnő alkalomra. Kérlek, tekintsd meg, hogyan tudsz a legolcsóbban részt venni ezen a programon!

A sajtfőző nap eredeti ára:

15.000 Ft


A SAJTFŐZŐ NAP EZ ALKALOMMAL CSAK

Alapanyagok biztosítása, meleg ebéd, a tudás átadása, gyermekeid számára biztonságos, rendezett környezet, igény esetén transzfer Pomázról 

12.000 Ft

Hozz magaddal egy lelkes sajtfőzőt! Így újabb kedvezményre tehetsz szert!

1.000 Ft

Útiköltség visszatérítés

Minden itt megjelent résztvevőnek fejenként, utólag, a fennmaradó fizetnivalóból levonva

1.000 Ft

Így számodra ez a nap 15.000 Ft helyett

mindössze 10.000,-Ft-ba kerülhet.

JELENTKEZEM ITT (június 28-ig)



Élet falun

A száraz fa minden darabja valódi kincs. A fotón épp sajtfőzéshez gyűjtöttem fát. (Itt: Csobánka, Barackvirág út anno 2014.)

Szabadtéri főzés

Hozzávalók: 

az imént gyűjtött fa, egy jó tűz, kondér, és ...jómagam. Na jó, kell még pár dolog, de azt inkább személyesen mesélem el.

Gyerekjáték?

A Családi Műhelyben minden korosztály kiveszi a részét a munkából. Gyakran főzünk együtt - sajtot is. A fotón akkor még legkisebb családtagunk, Csabi aprítja a medvehagymát. (Anno 2016. február)

Ha ismerjük a titkokat, rugalmasan tudjuk kezelni a készítés szabályait, szinte gyerekjáték a paneer elkészítése. A legfontosabb elem a sikerhez, hogy az összetevők arányát jó érzékkel változtassuk időről időre. Hiszen a tej februárban pl. soványabb, mint májusban. 

Hogy biztosan megtudd, milyen a tej, amit vettél, álltasd egy napot hűtőben... A többi fortélyt elmesélem július 4.-én, szombaton. JELENTKEZZ ITT

Egyéb tudnivalók:

Hol van Csobánka? - A Pilis hegységben, Budapest Békásmegyertől 14 km, Szentendrétől 10 km, Pomáz irányába. 

A címet hogyan tudom meg? - Ha jelentkeztél, a megadott e-mail címre, vagy messengeren küldünk el minden információt, így a címet is.

Hány órakor kezdünk? - 11 óráig kérjük érj ide!

Hozzak-e valamit magammal a készítéshez? - Igen. Jó lenne egy tiszta konyharuha (len-vászon, nem mikroszálas), és egy nagyobb tésztaszűrő. Hozz még egy műanyag edényt is, amiben a sajtocskádat hazaviheted (mert csepegős lesz még).

Nem ehetek akármit, tudnom kell az összetevőket, illetve lehet, hogy nem fogyaszthatok ebédet. Ilyenkor mit tudunk tenni?  - Jelentkezéskor jelezd, és megbeszéljük. 

Meddig tart délután a program? - Hogy tervezni tudj, 17 órára hirdetjük a befejezést.

Mi lesz, ha egész nap szakad az eső? - Első sorban szabadtéri programot kínálunk. És amit tehetünk, hogy igyekszünk együttműködni a természettel. Lesznek bátrabbak, akik elindulnak, akik pedig nem szeretnének ezen a napon az időjárás miatt megjelenni, azoknak esőnap július 5. vasárnap. De reményhal...

Nem szeretném az e-mail címemet megadni. Hogyan tudnék mégis jelentkezni? - Ezt megteheted messengeren itt: https://www.facebook.com/csaladimuhely/

Hogyan tudok transzfert rendelni? - Jelentkezésedkor jelezd, hogy Pomázról kérsz fuvart, és mi megírjuk, hogy hányra legyél és hol.