KUNYHÓZÁSRÓL

Kedves Műhelyesem!

Kunyhózásra hívlak 2020. június 20-ra (szombat) a Családi Műhelybe. 

Az idei nyári kunyhó éppen a Nyári Napfordulóhoz tart legközelebb időben. Az öröm, a szerelem, és a közelgő aratásra való felkészülés ideje.

Gyülekező : délután 3-ig.

Programtervünk:

½ 4-kor nyitjuk a kört, megnézzük, mennyire tudunk összetartani, dolgozunk rajta, hogy össze tudjunk tartani

5 órától kimegyünk a szertartás térre, és előkészítjük azt az örömkunyhózáshoz

Megrakjuk a tüzet (és nem aluszik el), beletesszük a köveinket, oltárt készítünk és szépítünk, berendezzük és felöltöztetjük a kunyhót.

½ 8 tájban "elgyújtjuk" a tüzet, majd várunk, hogy szól a tűzemberünk: indulhatunk befelé.

A kunyhózás egy nagyon meghitt és mélyen átalakító szertartás. Az emberiség alapvetően két nagy csoportba osztható: 1.) Aki már ült kunyhóban; 2.) Aki még nem.

A rendszeres kunyhózás alapjaiban változtatta meg a világhoz való hozzáállásomat. - Ezt tanúbizonyságul írom ide.

A kunyhózás olyan nekem, mint egy örökké tartó szerelem. 2016-ban kezdődött. Nem lenne számomra a kertünk eléggé teljes, ha nem állna ott a bokrok tövében a Kunyhó. . Valódi élményeket pedig személyes részvételeddel gyűjthetsz. 

A részvételi díj : 12.000,-Ft hozzájárulás fejenként.

A szertartás a szertér teljes rendbetételével ér véget. Hogy azt megcsináljuk aznap, vagy áttolódik vasárnapra, azt most nem tudjuk eldönteni. Egy biztos, aki nem siet, itt tud aludni a Bagolyvárban. 4 fő részére van matrac. De többen is elférünk. És egy takarítást kérek érte cserébe. (kb. 30 perc) :) 

Gyerekek jöhetnek? - Igen. Be is ülhetnek egy kicsit, ha kíváncsiak. A szertartás alatt azonban csendben kell lenni, és felügyeletet nem tudunk biztosítani. Érdemes hozni valakit, aki vigyáz a gyerekekre a bent ülés ideje alatt. Vacsorát tudunk biztosítani a szitternek is. (1.500-Ft/fő)

Milyen felszerelésre van szükség?

A kunyhóruházat nőknek pamut strandkendő (nem fürdőruha) , vagy hosszú szoknya, lenge blúz, póló, top, esetleg laza gatya :)  Semmi műanyag, latex.. fürdőruha stb. Hajgumi, két törölköző

Férfiak az ő ruházatuk lenge pamut short, vagy halásznadrág, póló, ing...stb.

Papucs, Pokróc, amire ki lehet feküdni, esetleg polifoam. Egy tiszta rongyszőnyeg, amit a kunyhóban magad alá teszel. És még egy törülköző a kunyhó utáni tisztálkodáshoz.

Étkezésre vonatkozó jó tanácsok:

Szombaton ne lakj jól kunyhó előtt. Ebéded legyen könnyen emészthető. Kérlek, ne böjtölj előtte ész nélkül, elég, ha csak nem terheled túl a gyomrod. 3 órától pedig már csak csipegetjük a sósat és nagyon sokat iszunk. Kunyhó után viszont lakoma lesz. (Kunyhó után minden sokkal finomabb.) Főzünk rátok, mint mindig! 

Mikor ne ülj kunyhóba? - Ezt igazából a Pillanatban fogod eldönteni. Ha kint maradsz a kunyhóból, akkor is bent vagy. Ez a kunyhó egyik misztériuma.

Ez a kérdés azért fontos, mert a kunyhóban ugyebár nagyon meleg van és magas a páratartalom is. Na, pont, mint egy szaunában. Ezért minden olyan testi nyavalya, amivel szaunába sem mennél be, itt is kizáró tényező. Néhány ezek közül: kezeletlen magas vérnyomás, lázas állapot, epilepszia, egyéb szív- és érrendszeri betegségek, várandósság, akut migrén. A légzőszervi nyavalyákkal úgy vagyok, hogy ami jól esik. (COPD-s ismerősöm kifejezetten szereti a forró gőzt.) Orvos által előírt pszichedelikum kúra (nyugtatók, antidepik és egyéb idegmérgek.) A "holdazás" (menses) nálunk nem kizáró tényező. Kérem, hogy minden, egészségeddel kapcsolatos kérdéseddel fordulj hozzám. Fogom mondani, ha én nem javaslom a beülésedet. De akkor is a szer része leszel, és minden javából és áldásából részesülni fogsz.

Ha egyébként is labilis a lelkiállapotod...

A közös munka során van lehetőséged stabilizálni lelkiállapotodat. Többnyire, ha átadjuk magunkat a folyamatoknak, akkor a stabilizálódás spontán megtörténik. Megosztókörök és gyakorlatok is tudnak segíteni. Ezen stabil állapot nélkül az örömélmény várandós marad.

Valami még, ami fontos: én nem vezetek. Sem kunyhót, sem családállítást. Én kísérem. Mindenki a saját döntése alapján ül be, jön ki - bizonyos szertartásrendet betartva -. A felelősséget mindenki vállalja magáért. (És lemond arról, hogy felelősséget vállaljon a Másikért. )

Mindent megteszek, hogy számodra ez a nap örömet hozzon. Egyfajta megtisztulást, vagy újjá születést. Beleállhatsz velem abba a folyamatba, melynek során az igaz Öröm ismét megjelenik az életedben.

Várlak Benneteket sok szeretettel!

A 6.000,-Ft előleget június 15-ig kéretik folyósítani. Ez számít igazi jelentkezésnek. Kérdezz bátran! Gyere közelebb! <3

Béres Andrea számlaszám: 11600006-00000000-75164904

és kérek szépen egy írásos jelentkezést is.