7+1 tény a köpölyözéssel kapcsolatban

2021.10.11

Vendégeim többnyire hallottak már erről a technikáról, és többen nálam próbálták ki először, de szinte senki sem használja otthonában.

Ennek egyik oka, hogy Magyarországon a II. Világháborút követő "új világrend" bevezetése kapcsán ez a technika is tiltólistára került, mint orvostechnikai eszköz, mint házi praktika. Az összes többi "vajákos" tudással együtt. Az eltelt több, mint 4 évtized alatt a köpölyözés majdnem teljesen feledésbe merült.

Már több, mint 30 év eltelt, ama bizonyos rendszerváltás óta, de a köpölyözés még mindig nem szerezte vissza az őt megillető helyet a gyógyításban. A legtöbb család nélkülözi a tudást és az eszközt, pedig hatékony segítség tud lenni akár egy fogfájás esetén is szombat éjszaka, némi gyömbérrel és szegfűszeggel kombinálva. Minden kamra polcán található kis méretű befőttes üveg, vagy vastagabb falú vizespohár. Magam is ezeket használom munkám során.

Az itt leírtak a tájékoztató jellegű információk. Ha szeretne a kedves Olvasó közelebbről megismerkedni a technikával, akkor először próbálja ki, majd kérdezzen. Válaszolok, ha tudok.

Ha valamilyen akut panasza van, először próbálja meg feltárni, hogy pontosan mi az. Vagyis: menjen el orvoshoz! Ha ősi, népi módszerekkel szeretne kupálódni, érdemes olyan orvost keresni, aki így is meg orvosként is gondolkodik. Mert ez nem csak technika, hanem gondolkodási mód is. Része egy világlátási módnak. 

Szeretném, ha az ÉnIdŐ segítségével minél többen részesülhetnének a köpölyözés áldásos hatásaiban. És egyre többen jutnának hiteles információhoz. "A tudás átadása folytatódjon!" Hetven évnyi szünet után...

  • tény: A köpölyözés módszere alkalmas arra, hogy a túlfeszített, vagy megrövidült izmok belső keringését rövid idő alatt helyreállítva segítse a pácienst a minél teljesebb mozgás vagy izomfunkció visszaállításában.
  • tény: Egy keményebb nap utáni hátizom lazítás, derék egyengetés jól kivitelezhető akár otthon is. Tízszer gyorsabb izomlazító technika, mint a masszázs!
  • tény: A köpölyözéssel légzőszervi betegségeket is kezelhetünk, például krónikus köhögést. Megfázás esetén is alkalmazhatjuk, akár gőzölés és eukaliptuszos-mentolos masszázs kiegészítőjeként. A lappangó, laposkodó betegséget ki tudja hozni, ezáltal rövidülhet a gyógyulási idő.
  • tény: A köpölyözés nem gyerekjáték! De helyes használata megtanulható. Van néhány fontos ellenjavallata, melyeket érdemes tekintetbe venni, mielőtt használni kezdjük. Mindeképp tájékozódjon!
  • tény:A köpölyözés nem boszorkányság! Ha fél a tűztől, vannak már tűzmentes lehetőségek is. Kérdezzen bátran, segítek!
  • tény: a köpölyözés nem való minden betegségre! Egyes mozgásszervi tünetek mögött állhatnak más betegségek, krónikus gyulladások, allergia, vagy autoimmun folyamatok. Ha ezek nem kerülnek feltárásra, esetleg eredménytelen lehet ez a módszer, és értékes időt veszíthetünk a gyógyulási esélyeket rontva. Ugyanez igaz a légzőszervi betegségek kezelésére is. A kezelés utáni tünetek átmeneti felerősödése nem jelenti azt, hogy ártottunk.
  • tény: tiszteletre méltó, ősi gyógyító eszköz, melyhez alázattal kell közelíteni. Különösen a tüzes eljárás hordoz magában egyfajta misztikumot. Kiváló lehetőség közelebb kerülni a természet gyógyító erőihez.

+1 tény: az nem teljes tudás, amit nem próbáltunk ki. Ha szeretne megismerkedni a köpölyözéssel, vagy szeretné kezeltetni magad ezzel a módszerrel, akkor keressen meg ITT.