A kis bagoly tanításai

2020.01.17

avagy a Második bagolyvári mese

Szereztem egy bazi nagy íróasztalt, de az emberem két hét múlva kitalálta, hogy hozzuk fel a sarokasztalt. Van ebben valami megható, mert tudom, hogy a kedvence. Mégis, ideadta, és ezzel olyasmit tett hozzá a Bagolyvárhoz, amiről álmodni sem mertem.

A kis fabagoly, ott az asztal csücskében... Látod? Ő mindig figyel! Most is figyeli a szobát, a róla elnevezett padlásszobát, ahol most már egyre jobban érzem magam! Minden nappal szebb lesz, teljesebb, élhetőbb. Ma a fogasok is felkerültek. Hah! Nagy dolog! Igen. Számomra mindenképp.

A kis bagoly egy ajándék volt, talán egy karácsonyi ajándék valakinek. Ám egy napon idekerült. Ajándék volt, de aztán a szekrénybe száműztetett, s amikor ezt megtudtam, rájöttem, hogy igazából hozzám tartozik. Elkértem, és hazahoztam... Hogy itt figyeljen a Bagolyvárban... Talán az volt a gond az ajándékkal, hogy eredetileg is magamnak vettem? Ki tudja?

Komoly tekintet! Felügyeli a Szeretetet: az odatartozás meglétét, a kiegyenlítést és a rendet. Keményen lecsap, ha valaki a füle hallatára  szeretetről papol, de közben kitaszítana valakit a rendszeréből, zsugori, vagy éppenséggel túladakozza magát; vagy valaki jogtalan előnyöket remél...

Baglyocskába bújt rendszer-szemléletet olvashattatok. :)

Ha mégsem sikerült megijeszteni, még jelentkezhetsz a január 18. szombati családállításos napra.

Ezeken az ajtókon kopogtathatsz: https://csaladi-muhely.webnode.hu/kapcsolat/