A köpölyözésről

2021.12.09

Mi ez a technika? Mi történik egy kezelés alatt? Hogyan hat? 

A köpölyözés hivatalos neve: Dermato-vacuum-reflexológia. Ez annyit jelent, hogy a bőr légüres térbe vonásával kezeljük a problémát helyben (a köpölyözés helyén), illetve távolhatást is váltunk ki a testen belül. Például az idegi feszülésektől zsibbadó kézfejet a háton kezeljük. A kínai medicina a meridiánok és akupresszúrás pontok ingerlésével köpölyöz, a kezelést gyakran kombinálva akupunktúrával.

A köpölyözés során adott testfelületen vákum hatására vért (nyirkot) gyűjtünk össze, melyet aztán a keringési rendszer fog - akár napok alatt- kiválasztani, emiatt a köpölyözés mindig egy tisztító folyamatot is elindít a szervezetben.

Felhelyezhetjük a köpöly harangokat egy adott pontra, de csúsztathatjuk is például a gerinc melletti izmokon hosszirányban - ezt az utóbbit hívja a népnyelv nyúvasztásnak.

Vendégeim gyakran mondják:

"Úgy érzem most, mintha nem is lenne hátam. A fejem könnyű és tiszta." "Megszűnt a zsibbadás a kezemben!" "Újra tudok gyalogolni, hajolni!"

E szolgáltatás egy rövidebb hátmasszázst tartalmaz svéd fogásokkal, majd a felmelegített testrészre esetleg hatóanyagot is tartalmazó készítményt (olajat, kenőcsöt) viszek fel, és ezután helyezem fel/csúsztatom a köpölyöket.

A köpölyözés azonnali hatása az izomfeszülés enyhülése. A kezelés után keletkező bőrpír, vagy lilás elszíneződés a páciens keringésétől függően néhány napon belül felszívódik.

Műhelyemben az előírásokat betartva nem végzek hólyaghúzó és véreztetéses köpölyözést. 

A köpölyözés technikája ősi eljárásnak nevezhető. Nagy gyógyító erőt tulajdonítottak neki. Mivel kevés egyéb eszköz állt rendelkezésre a gyógyításhoz, minden házban voltak olyan üvegek, melyek eltűrték a hevítést, és a bőrre tapasztva képesek voltak a vákum-hatás kiváltására. Magyarországon a szocializmus idején ezeket az eljárásokat semmibe vették, vagy üldözték. Alkalmazásukért akár szabadságvesztés is járt. 

Régen üvegköpölyökkel, alkohollal és tűzzel köpölyöztek (én használom a tüzes technikát), ma műanyag harangok, illetve gumi/szilikon alapanyagú köpölyök is rendelkezésre állnak. Sőt, még elektromos  köpölyt is lehet kapni.

A köpölyözés kezelés speciális mivoltára tekintettel, kérem kedves leendő Vendégeimet, hogy egyeztessünk egy rövid konzultáción - ahol felmérjük, hogy a kezelés elvégezhető - e, nem áll-e fenn kizáró tényező a kezelést illetően. Az előzetes konzultáció hiányában fenntartom a döntés jogát, hogy a kért kezelést elvégzem-e, vagy sem, illetve mennyi ideig tartson.

Vendégeim szíves figyelmébe ajánlom a masszázsGYÍKot, ahol tájékoztatást kaphatnak a köpölyözéssel kapcsolatos kizáró tényezőkről. Amennyiben itt nem kapott kérdésére választ, illetve bármilyen kétség merül fel Önben a kezelést illetően, forduljon hozzám bizalommal elérhetőségeim egyikén!

A köpöly-kezelés időtartama 40 perc, melyben a köpölyözés maximum 20 perc.

Az ÉnIdŐ árakat mutatom ITT

Folgaljon időpontot elérhetőségeink egyikén!

Üveg és gumi köpölyök bevetés közben
Üveg és gumi köpölyök bevetés közben