A svédmasszázsról

2021.12.08

Honnan ez az elnevezés? Milyen élettani hatásai lehetnek a svédmasszázsnak?

Ezt a masszázsfajtát egy svéd vívómester fejlesztette ki. Az 1800-as években. Neve: Pehr Henrik Ling. Az elnevezés pedig a feltaláló halála után nagyjából három évtizeddel egy holland szakembertől származik, aki aztán tovább is fejlesztette Ling úr módszereit. 

Minden masszázs tevékenység az úgynevezett "nyugati irányzatok" közül a svéd masszázson alapszik. Elsősorban egy előre meghatározott fogásrend, melyek intenzitásától függően az eredmény lehet frissítő, relaxáló, izomlazító, vagy tonizáló hatású.

A svédmasszázs az orvosi gyógymasszázs alapja, és belőle fejlődött ki többek között a nyirokmasszázs technikája is. 

Hatására javul a vérkeringés, csökken a fájdalom, csillapodhat a kezelt ízületek merevsége, szelidülnek, esetleg meg is szűnnek az idegbántalmak. 

A svédmasszázst gyakran lebecsüli a közhiedelem. Ennek egyik okát elsősorban abban látom, hogy az idők folyamán egy túlszabályozott és emiatt valósággal lemerevedett gyógyítási technikává vált. Pedig helyesen alkalmazva valóban hozzájárulhat a páciens gyógyulásához.

A kezeléseim során a hagyományos elemeket ötvözöm a bambusz- technikával, illetve a polinéz eredetű szeretet-masszázzsal (Lomilomi).

Szeretettel ajánlom figyelmébe a kesztyűs svédmasszázst, mely  Vendégeim körében nagy sikernek örvend.

45, 60 és 90 perces változatban érhető el.

Mutatom a svédmasszázs árakat ITT


Svéd masszázs -mindig hason fekve végezzük
Svéd masszázs -mindig hason fekve végezzük