Családi kör

2019.09.30

Régen nem jöttünk már össze... A körém szerveződő család... Mert sok családi körünk van, sok középponttal, és mindegyik középpont fontos. A lét fenntartására fordított idő pedig nem lett több valahogy.

Éppen ezért... és amiatt is, hogy mindannyiunkon most a fáradság az úr, fakanalat sem emeltünk... Csak hozzák ide készen a finom falatokat, a tortát...

53 évem... éltetem, ünnepeltem családom körében. S néha édesapám emlékét, aki a megelőző napon éppen 100 éves lenne. Számomra a nap fénypontja a családi kör, egy megosztó kör... Melyben ki-ki az általa őrzött emlékekből idéz.

Megköszönjük, hogy ma itt ülhetünk együtt... Mert apám épp akkor látogatta meg a hátsó budit, amikor a bomba telibe találta a bakterházat és a váltókat... Mert édesanyám úgy döntött, hogy mégis bevállal engem... És beszélgettünk eleink sorsáról, születésről és elmúlásról - ahogyan ránk maradtak ezek a majd száz éves történetek.

A fotón mi, a szűk család, a máris szűk újjá varázsolt házikóban... A gyerekeimmel és az unokáimmal, akik négyen vannak, ketten az asztalnál, ketten pocakban...

Szép volt, meghitt, és boldogságos.