Egy igazi Örömnap: 2020.május 30.

2020.06.01

Örömnap - fókuszban az öröm - mi más?

Rajtad is múlik, találsz-e egy napban, egy órában, vagy akár csak egy percben örömet. Nem úgy értve, hogy ahhoz képest, hogy lehetne rosszabb is. Hanem csak úgy önmagáért. Semmihez sem viszonyítva.

Hogyan lehetnek örömtelibbek a kapcsolataink?

Az egyik mód, hogy felhagyunk az összehasonlítással. A másikra nem úgy nézek, mint akinél én jobb vagyok. És elkergetem magamtól még a gondolatot is, ami úgy kezdődik, hogy "miatta..."

A Családi Műhelyben megfeledkezhetsz magadról

Ehhez a környezet nyugalma és a dinamikus programtervezet  nyújt segítséget. Igyekszünk mindent együtt csinálni. Mindenki csinál valamit. Fokozatosan épül ki a nyílt családmodell a nap folyamán. Amikor a résztvevők egyfelől hajlandóak kapcsolódni egymáshoz, másfelől nem akarnak minden áron kapcsolódni másokkal. Ez a légkör valahogy magától szokott kialakulni. Nincs rá magyarázatom.

Mi történt az Örömnapon?

A Családi Műhely Örömnapján is valahogy így történt. Ennek bizonyságát megerősíti a közös erdei túránk, étkezésünk, majd éneklésünk, dobolásunk, melynek során görcsök nélkül és szívesen felejtettük el a minket ért nyomasztó lelki hatásokat. Ez egy örömnap volt, mely a spontaneitásból is táplálkozott. Az erdőből hirtelen felbukkanó kedves szomszédasszonyom, kezében a profi fényképezőgéppel úgy járt, hogy csoportképet kértem tőle. Kedveseim megvádoltak, hogy megrendeltem a fa mögül előugró erdei paparazzit. Igazán jól vette ki magát önfeledten nevetni az erdő közepén.

Szentkút alatt (Részvevőink engedélyével)
Szentkút alatt (Részvevőink engedélyével)

Egyszer Te is légy vendégünk!

Szeretném összefoglalni, hogy mi milyennek álmodjuk a csobánkai Családi Műhelyt:

  • Nyugalom szigete, ahol a kirepült gyerekek hazalátogatását szimbolizáljuk. (Mindegy, hogy hány éves a vendégünk)
  • Nyitott családmodell, ahol vannak szabályok, de nincsenek kőtáblák
  • Meghitt beszélgetések, közös zenélés, éneklés, közös alkotó tevékenységek, természetjárás, a közös étkezés és együttlét öröme
  • Zártkörű, lélektápláló közösségi programok


Vendégkönyv -lapozz bele!

Örömmel osztjuk meg vendégeink élményeit a csobánkai Családi Műhelyben.

A következő Családi Műhely programon már Te is itt lehetsz! Részletek itt!

 

Köszönetnyilvánítás

Hála a kedvező időért, a napsütésért, a felhőkért, a szél csendességéért. Hála az elszántságomért, hogy legyőztem néhány démont, ami a fejemben élt, hála a nyitott szívű résztvevőkért! Mind együtt teremtettük ezt az Örömnapot a magunk számára! 

(Fotó: A csobánkai Szentkúton található lourdesi csoda barlangjának másolata a Fehér Ruhás Asszony szobrával, aki mindig közbenjár az ő szent Fiánál értünk, emberekért - (katolikus hitvilág - Mária csodák és jelenések)