Ember! Kísérletek és más agymenések

2021.05.24

Írásom, a gyógyítók hitvallása szerint: "Primum nil nocere" (Hippokratész). Célom, hogy hozzá segítselek a Te válaszod megtalálásához. Ám, ez olyan nagyképű dumának tűnik, hiszen annyit hibázom... Én vagyok. Így is, és úgy is. Ember! Itt egy kísérlet zajlik! Figyelj!

Az információ áradat, mint vírus...

Emlékszem, sokat hallgattam Popper tanár úr előadásait. Egy alkalommal beszélt arról, hogy ha ő lenne a Sátán, az embereket azzal küldené a pokolra, ami lényegében most is történik: siettetné az időt. És a siető idővel egyre több, az idegrendszer számára feldolgozhatatlan információt zúdítana a nyakukba.

Utólag olyan látomásosnak tűnik ez a megállapítás. Most, a covid helyzet kapcsán pedig méginkább. Egyáltalán nem akarnám letagadni, hogy milyen mértékben összezavart engem és még sok családtagomat, ismerősömet a

*gyorsaság

*a rengeteg információ forrás buzogása

*és a rengeteg, gyakran ellentmondásos információ

Ezen hatások alatt, látszólag szabadon hozhatunk döntést arról, hogy odatartjuk-e a karunkat, vagy sem. Én arra szeretnék rávilágítani, hogy nem azért nem vagyunk szabadok, mert ha nincs igazolvány, akkor ugrott a rendezvénylátogatás és az utazgatás, hanem azért nem vagyunk szabadok, mert az idegeink már réges-régen meg vannak fertőzve 

*a gyorsaság

*a rengeteg, ellenőrizhetetlen információforrás

*és a rengeteg, szintén ellenőrizhetetlen, és ellentmondásos információ által. 

Tehát mindenképp igazad van, ha azt mondod, hogy szerteszét vagyunk manipulálva. És ez majdnem olyan, mintha puskát tartanának a hátunkhoz.

Mekkora ellentmondás van abban, hogy az orvosok szerint nem leszünk védettek teljes mértékben, viszont az oltási igazolványt "Védettségi igazolványnak" nevezték el! "Oltasd be magad, de hordd a maszkot - 5 millióan be vannak oltva, leveheted a maszkot... Kivéve, ha koncertre mész".... stb. Ennél sokkal nemesebb lenne megtanítani nekünk, hogy ha betegek vagyunk, akkor vigyázzunk a többiekre, hogy nehogy ők is megbetegedjenek. Ezért vegyük fel a maszkot. 

Ha betegek vagyunk, ne látogassuk meg a rokonokat, a kisbabákat, az öregeket - ha megoldható. Szabadok vagyunk abban, hogy mennyit hasznosítunk az elmúlt egy esztendő tanulságaiból. És sajnos nincs kire mutogatni, ha semennyit! Én el tudom fogadni laikusként, hogy lehet még negyedik hullám is, ha nem változtatunk a higiéniai szokásainkon.

A megkülönböztetésről

Semmilyen szakirányú végzettséggel sem rendelkezem, és kevés is vagyok ahhoz, hogy bárkit arról győzködjek, hogy a jelenlegi oltás emberkísérlet-e, vagy sem. És éppen emiatt sem igazolni, sem cáfolni nem tudom ezt az állítást

De van két jó szemem, hogy megfigyeljem vele azt a sajnálatos tényt, hogy ma oltottnak lenni és nem oltottnak lenni már nem tudja azt jelenteni, hogy minden a rokonom, vagy minden ember egyenlőnek született, meg ilyesmi... Nem tudom nem látni a haragot, vagy habitustól függően, akár az elfojtott gyűlöletet a két tábor tagjai között. Ahogy acsarkodnak egymásra. 

Jólértesültek tudni vélik, hogy egy globális emberkísérlet áldozatai vagyunk. És én azt mondom: lehet. Ebben a szellemben három féle ember van:

*aki nem kapta (még el) a Covid taknyot;

*aki megkapta, és így, vagy úgy, de túlélte;

*aki megkapta, és sajnos elment.

(Szabad választás, hogy abban hiszünk, hogy ez csak úgy itt termett, mint a pestis vagy a spanyolnátha, vagy már maga a vírus megjelenése is egy kísérlet arra, hogy átfésültessék a létszám. Vajon mire jó az információ? Megint Popper tanár urat idézném: "És ha igen? És ha nem?")

Nosza, jött a vakcina! Megint jött Jólértesült, (többen is vannak), és közhírré tette, hogy bizony ez is nettó emberkísérlet! Ezért a legfelvilágosultabbantudatos embertársaink - élve a szabad választás lehetőségével -, köszönik, de nem kérnek belőle. Jó. Csak egy dolgot felejtenek el: m i n d e n k i  része ennek a kísérletnek. Vannak, akik hatóanyagos oltást kapnak, és vannak, akik nem kapnak semmit (mivel nem kértek). És legkevesebb egy év múlva majd az arra érdemesek levonják a konzekvenciát. Ennyi. De az is lehet, hogy az eredmények senkit nem fognak érdekelni.Ha magas a tudatszint...

Éppen mindegy, hogy beoltanak-e vagy sem. De nem tud magas lenni, ez az állapot nem jöhet el mindaddig, amíg minden bokorban ellenséget, vagy netán magát a Sátánt látjuk. 

Placid atya! Mennyire szerettem ennek a ráncos öreg szerzetesnek az előadásait hallgatni! Ahogyan a Gulágon töltött évekről mesélt! Gyakran felidézem magamban, hogy neki sem volt választása, ahogyan a rabtársainak sem. Nem attól maradt szabad, hogy volt választása, hanem attól, hogy túlnézett mindazon, ami körülvette. És csak az ő Istenére figyelt. Placid atya bölcs volt és kiválasztott. Akik körülötte raboskodtak, sokkal többet bírtak ki. Mert tartotta a fáklyát, vitte a fényt elől az alagútban, és nem félt attól, hogy nem látszik az út, mert az ő hite szerint Isten vezeti, aki viszont ismeri az utat. 

Na, most itt a kérdés, hogy mi hogyan fogjuk kibírni a mostani alagutat? Kinek hiszünk, ki után merünk menni? Van olyan személy, akit el tudunk fogadni? Vagy ha nincs, akkor milyen Istenkacsolatunk van, van-e hová túlnézni mindazon, ami körülvesz most bennünket? Be tudjuk-e látni, hogy akár beoltottak, akár nem, mindannyian ugyanabban az alagútban vagyunk?