Hogyan lett az ÉKÁPÉ?

2021.04.07

Elmesélem Neked, hogy 8 hónapja nyitottam meg kicsi masszázs-műhelyemet. Ez alatt az idő alatt folyamatosan képezem magam. Újabb és újabb masszázs-technikákat és kezelési módszereket sajátítok el. Gyűjtöm a szebbnél szebb tanusítványokat. (Ez nem igaz, csak úgy ideírtam.  Éppenhogy nem vagyok skalpvadász!)

Nemrégiben vizsgáztam testtekercselésből. Az eljárás inkább a kozmetikai szolgáltatások közé sorolható, de mi masszőrök végezzük többnyire, hiszen az egész testtel kell dolgoznunk tekercselés közben. Várjál! Keresek neked tekercselős képet! Íme!

láb tekercselése aromaolajos fáslival
láb tekercselése aromaolajos fáslival

Cellulitis és a felesleges kilók

A celluitis vagy narancsbőr jelenség  egy esztétikailag kifogásolható bőrjelenség. Nem egy aktív gyulladás, (mert, ha az lenne, akkor orvoshoz kell vele fordulni),  kialakulásában örökletes tényezők, hormonháztartás állapota, a nyirok-és érhálózat állapota játszik döntő szerepet. A narancsbőr nem feltétlenül a túlsúlyos emberek problémája. Előfordul vékony testalkatúak körében is. A narancsbőr felszámolásának egyik hatékony eszköze a testtekercselés, illetve bizonyos váákumos kezelések alkalmazása.

Ha úgy érzed, hogy naracsbőrös vagy és ennek oka a feleslegesen bevitt és raktározott tápanyag miatt van, akkor az ÉKÁPÉ a Te programod!

Ha problémáddal felkeresel engem, akkor átbeszélhetjük első körben, hogy mi a gondod, mit szeretnél elérni a változással, és mi az, amit vállalni tudsz sikered érdekében. Ehhez a sikerhez elkerülhetetlen egyfajta szemlélet váltás. Például olyasmire gondolok, hogy azért szeretnél fogyni, mert szereted magad, és jót tennél magaddal, és nem azért, mert gyűlölöd a hurkáidat. Ez - bármilyen furcsán is hangzik, de első sorban a Te döntéseden múlik. Dönts okosan!

Nos. Igen! Jól érzed! Az ÉKÁPÉ lelki támaszt is jelent a folyamataidban!

Ja! Nem is válaszoltam a saját kérdésemre: "hogyan lett az ÉKÁPÉ"? -Hát úgy lett, hogy a naracsbőr-jelenségtől eljutottam a kórosan deformálódott szövetekig, és közben megérintettem annak lelki hátterét is. Ilyen módon egy komplex szolgáltatás képe jelent meg a lelki szemeim előtt. Mivel az ÉnIdŐ alapvetően Test-, és Lélekmasszázs így együtt, az általa kínált programoknak is igazodni kell ehhez.