Hol vannak a válaszok?

2020.04.14

Ki kérdez és ki fog válaszolni? 

Azt hiszem, az Élet vizsgáztat minket. Tehát ő kérdez.

A válaszaink egyéni válaszok. Bár úgy tűnik, egy riadt tömeg válaszol. Azért írok, hogy tudatosítsd magadban, hogy nincs (egyéni "jelened, se jövőd"), ha nincsenek az Élet kérdéseire egyéni válaszaid.

A mai nap is az Élet része. Hamarosan átfordul a holnapba. Mivel tudtad ma megtölteni ezt a napod? A holnap is az Élet része lesz. Még üres, mint egy edény. Senki sem töltheti meg helyetted. Holnap meg kell tölteni valamivel. 

Minden napunk egyik része a rutin. Ez most sokaknál megsérült. Talán érintett vagy ebben. A helyzet elvette tőled az egyik rutint, az időkeretet. Figyeld meg, mekkora erőfeszítés fenntartani így egy napnak a rendjét! Hogyan folyik szét az egész délelőtt, és lesz déli 12, és még nem történt semmi!

A legnehezebb eleme a mostani helyzetnek, hogy látszólag rengeteg okunk lenne félni.

Itt van ez a vírus. Betegséget okoz(hat). Bárki megkaphatja, de leginkább az elaggott és/vagy beteges emberek - mondják. Elhisszük. Mit csináljunk?

A helyzet kapcsán elveszítheted az állásod. Vagy a szüleid veszíthetik el. 

Ha nincsenek tartalékaid - és keveseknek vannak - elveszítheted az albérleti otthonodat, és ezzel a függetlenségedet. 

A legújabb félnivaló, hogy akadozik az orvosi ellátás. Mintha az egész ország egy nagy járványgóc lenne, miközben vírustól betegek mondjuk 2-3 ezren. De olyan, mintha  kitúrnának minden más beteget. 

De nem lehetsz nyugodt, mert valójában sosem tudod meg, hogy hányan is betegek, ki, miben halt meg... Szóval, teljes a káosz, amihez sehogy sem tudtál hozzá szokni. 

Több embertársunk úgy viselkedik, mint valami fizetett zavarkeltő. Például azt a látszatot keltik, hogy a mentősökön, orvosokon, és egyáltalán az egészségügyi személyzeten múlik egy-egy beteg élete. Ezzel olyan lelki terhet teremtenek az orvostársadalom, és egyáltalán a gyógyítással foglalkozó szakemberek számára abban a bizonyos morfogenetikus mezőben, hogy ha ezt tudnák, azonnal felhagynának ezzel a tevékenységükkel. 

Szóval, rengeteg dologtól retteghetünk, és áteshetünk a ló másik oldalára, miszerint le van sz@rva az egész. De ezt a luxust sajnos nem engedhetjük meg magunknak, mivel a világnak szüksége van a mi egyéni válaszainkra. Mert Mi Vagyunk a Világ. 

Nagyon sok dolgot tehetünk magunkért, 

ezek közül az egyik, hogy kezet mosunk gyakran. 

A másik az, hogy felismerjük, hogy mikor kell adnunk egy odaillő választ az Élet kérdésére. A napjainkat átkeretezzük, hogy ismét legyen egyfajta rutin.

A harmadik az, hogy vélt mindenhatóságunkról egyszerűen lemondunk. Ez nem jelenti azt, hogy okvetlen hívőnek kell lenni. Bár ha valakinek élő hite van, annak most is könnyebb sokkal. Ha élő hite van, Isten gondjaira bízza magát, és megteszi, ami rá tartozik. Egy  vér-ateista is ismerheti az alázatot valami magasabb, mélyebb, ismeretlen iránt. 

Az alázat nem valami földön csúszást jelent a saját nyáladban, hanem annak a tudását, hogy hol a helyed a nagyobb rendszerben.

A válaszok nem a dobozokból jönnek elő. A legjobb válaszok az egyéni válaszok. Csak megállapítható, hogy az egyéni válaszok között még mindig dominál az "üss, vagy fuss" elve, vagy szépen lassan átúszunk a Szeretet tudatállapotába. 

Adja mindenki a legjobb választ, ami tőle kitelik! És várunk, míg felkel majd a Nap!Mi vagyunk a Világ - Osho
Mi vagyunk a Világ - Osho