Már régen beálltál a sorba... 2. folytatás

2020.11.15

Úgy érezzük, hogy a világjárvány kezelésére kiötlött megoldások elszigetelnek bennünket egymástól. Ez így van. Ám ki kell egészítenünk azzal a meglátással, hogy mi ebbe az elszigetelődésbe beleegyeztünk már sok-sok évtizede  - önként és dalolva. 


Az is feltételezhetnénk, hogy ez a helyzet is egy ördögi terv része. Hiszen a kilencvenes évek elején oly népszerű Network '21 Marketing üléseken a frakkos előadók számtalanszor hangsúlyozták, hogy a XXI. század kereskedelme első sorban interneten keresztül fog történni. Az emberek otthon fognak ülni, és interneten rendelik - nem csak a tartós fogyasztási cikkeiket, hanem még az élelmiszert is. 

Történt mindez (velem), hogy én is ott ültem a lyukas talpú csizmámban valamelyik kőbányai sport csarnokban, valamikor 1995-ben. Vagy 1996-ban. 

Az Amway egy kissé bedugult akkora. De jött a  Network '21 Marketing, és tanította a lelkes hallgatóságot, akikkel egy kisebb sportcsarnokot simán meg tudtak tölteni, pedig a beugró is sokba került. És mi lelkesen, és tátott szájjal tapsoltunk a színpadi pingvineknek a messziről jött, és felettébb érdekes információért . Vajon hányan hittük el, hogy mindez nem csupán szenzáció hajhászás, hanem egy program, amit valaki(k) kitaláltak, és most megvalósítják? Senki sem tudott naprakész statisztikával szolgálni (ismerős?). Ma már tudni lehet, hogy a '90-es évek elején nagyjából egy kisebb városnyi, azaz: kb. 100.000 ember csatlakozott a rendszerhez, és ma már azt is tudni, hogy 324-en tettek szert havi brutto 50 ezer forintnál nagyobb jövedelemre. Szóval, a többség csak kapart, de nem talált... Vagy nem kapart...  De a vízió igaz lett!

Elhittük, nem hittük, de most itt van!

Nincs semmi gond, mert be akartak bennünket is vonni ebbe a folyamatba, akkor éppen nagyon sokat lehetett vele keresni. Sebaj, ha lófaszt sem tudsz a világ működéséről, nincs végzettséged, és tehetség dolgában sem vagy a toppon! Add el a terméket, és ami még zseniálisabb ötlet: add el a nóhaut! És: a filozófiát! És nem indult jobb pozícióból a rosszul fizetett diplomás sem. 

(Én is vettem belőle. De aztán... A konténerben végezte.) ***

Nem vagyok senki. Csak el akartam mondani, hogy már rég beálltunk a sorba! 

***Az Amwayról szóló cikket teljes terjedelmében elolvashatod itt: https://hvg.hu/gazdasag/20120619_Amway_Kihagyott_ziccerek


Itt pedig elolvashatod az 1. folytatást. Benne: ki, hogyan lesz irányított, miközben azt hiszi, hogy szabad...