Olvass a gondolataimban!

2019.04.23

Köszöntelek, Kedves Olvasóm!

Első bejegyzésemben arra a kérdésedre válaszolok, hogy "ki vagy te?". Vagyis: én ki vagyok - magam és mások szemében - most. Ha követed a blogom, a gondolataimban olvashatsz. 


Írni jó dolog!

Ha jól emlékszem, 2014-ben kezdtem el publikálni betűbe öntött írásaimat. Egész addigi életemben is sokat írtam; verseket, meséket, egyéb prózát, de, hogy hová lettek el azok a füzetek, azt csak a Jóisten, ha tudja...

Az írás segített nekem abban, hogy az életem nehézségeivel megbirkózzak, és megtanított egyfajta rendszerességre is. Hogy legalább, amikor mások számára írok, annak legyen eleje, közepe, és valamilyen vége. Rengeteg öncél van, volt, lesz benne. Miért osztom meg mégis? Mert van egy belső késztetésem, hogy így tegyek.


Mit mondanak rólam mások?

Azt mondják rólam mások, hogy amit írok, vagy kimondok, mások számára segít megfogalmazni, kimondani dolgokat, vagy átlátni, megérteni, feldolgozni - általa akár önmagukat is egy élethelyzetben. A beszéd képességét azért kaptuk, hogy hitelesen kifejezhessük önmagunkat ott, ahol két, vagy több ember összejön. S az öröklött bábeli zűrzavarban időnként mégis meghalljuk a közös hangokat.

Tovább írom tehát, ami a szívemen. Nektek és magamnak - ha szabad. Azonos vagyok a "lényeglátó", "szókimondó" címkékkel, amit az elmúlt 15 évben a nyakamba akasztottak. Mondjuk, a címkézésnek nem örülök, de mivel pozitív kicsengésű, elfogadom, és előadom, mint egy hiteles információt - rólam.


Mit mondok én magamról?

Úton, mindig úton
Úton, mindig úton

Egészen egyszerűen nő vagyok. Anya szült, és apa rettentve szeretett, tehát nem a Szíriuszról érkeztem, hogy megváltsam az embereket. És nem értek a részecskegyorsításhoz, valamit a tér meghajlításához sem. Anya vagyok, s egy férfi mellett nő, és nagymama is vagyok. Dolgozó nő vagyok. Répákat huzigálok egy áruházban. A répák már nem sírnak és többnyire be vannak csomagolva. Az élelmiszerrel rengeteg hulladékot is lehuzigálok, ami egy ideje különösen fájdalmas nekem: vajon melyik árokparton fog landolni az a szalámis műanyag tálca-izé?

Kézműves vagyok. Női ezermester. Gyakran "férfimunka" címkével ellátott feladatokat is elvégzek. Verseket és dalokat írok. Újabban a szabad éneklés és dobolás műfaját gyakorlom. Erről is biztosan fogok még mesélni.

Eddig 294 szót írtam le. Bírod még? :)

Amikor írok, mindig magamnak írok, és legtöbbször magamról. Még akkor is, amikor látszólag egy rajtam kívülálló helyzetet elemzek. Csak olyan témáim vannak, amihez személyesen közöm van, vagy közöm volt. Megkarcolta, vagy felszakította már a határaimat; folyamatban van, vagy elmúlt. És lehetnek, közös mezőink, neked és nekem, ahol ennek okán találkozik a tekintetünk.


Tudtad? - Nincs teljesen hiteles ember!

A legtöbb, valaha élt ember, aki mély lábnyomot hagyott távozása után, az élet egyes területein kimagaslót alkotott, az élet más területein pedig gyakorlatilag megbukott. Ez ma sincs másképpen! Tehetünk ugyan megállapításokat arról, hogy egy bizonyos Ecset Elek milyen tehetséges festő volt, na de a magánélete? "Hát szar ember lehetett, az biztos." Azért fázom az egymásra aggatott címkéktől, mert elvárásokat ébreszt. "Ha ő bíró, akkor becsületes ember is" ; ha ő (spirituális) vezető, akkor bizonyára teljesen hiteles, és tökéletes a magánélete is; minden politikus egy gazember...stb." "Ha az életről ír, tudja a tutit." "Ha Családi Műhelyt alapít, akkor rendben van a családja." - Egyébként most már rendben vagyok a családommal, és az ingerküszöb magasabb, minthogy azért vagyunk jó család, mert nem verjük egymást fejbe - naponta.

Én sem tudom a tutit!

Meg nem is akarom tudni. Hosszú évek gyűrődésének eredménye, hogy megértsem végre: az én tutim nem más tutija. A saját tuti személyre szabott, a személyes vergődés táptalaja, és oka a fejlődésnek. Néha találkozunk egy pillanatra, összekacsintunk, és azt mondjuk: "aha". Ebben ugyan nincs elköteleződés, így azonban nincs szenvedés sem. Persze, csak ha mind a ketten így szeretnénk... Ez is egyfajta áramlás.

Az én feladatom a család. S e fogalom egyszerre jelent biztonságot, örömforrást, vagy bizonytalanságot és a csalódottság érzését. A család mindenkinek jelent valamit.


Várunk téged is sok szeretettel!

Befejezem. Az új honlapunk blogjának felütése. Legkisebb fiókám is kirepül lassan, így másokkal új családot alakíthatok ki - vagy ki tudja, hogyan lesz? Most csak annyit látok, hogy itt van ez a Családi Műhely, mellyel már nyitok "kifelé". Miközben a családom körében egyre mélyülök. És örülök, ha belépsz az ajtaján! Köszönöm megtisztelő figyelmeteket!

KAPCSOLAT

Családi Műhely

Csobánka

Telefonszám
+36-20 - 320-5285

E-mail
odatartozom@gmail.com