MASSZÁZSFAJTÁK ÉS TECHNIKÁK

SVÉDMASSZÁZS

Minden masszázs tevékenység az un. "nyugati irányzatok" között a svéd masszázson alapszik. Elsősorban egy előre meghatározott fogásrend. A fogások intenzitása szerint az eredmény lehet frissítő, relaxáló, izomlazító, vagy tonizáló hatású. 

A kesztyűs kézzel végzett svédmasszázst mindenképpen ki kell próbálnia! Vendégeim imádják!

A svéd masszázs mindenfajta, egyéb technika bevezetője. És a kezeléseim során ötvözöm a bambusz- technikával, illetve a polinéz eredetű szeretet-masszázzsal. (Lomilomi)

45, 60 és 90 perces változatban érhető el.


KISMAMAMASSZÁZS

A kismamáknak is jól esik a kényeztetés. Minden alkalommal akár, más és más módon szólítom meg a várandós édesanya testét, mivel folyamatosan alkalmazkozkodni kell a változásokhoz. Általában hétről hétre találkozunk.

Egyedi fektetési technikákkal enyhítem a feszülő izmok fájdalmát. Sokgyermekes anya vagyok magam is, így laikusnak számító, de időnként nagyon hasznosnak bizonyuló információkat adok át a kismamáknak, ha megkérdeznek... Például az aranyér és a visszér hatékony karbantartásáról.

A kismama masszázs nálam nem tarthat tovább 60 percnél. Vivőanyagként hidegen sajtolt növényi olajokat szoktam alkalmazni, melyek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, vagy egyéb anyagot.

Amikor nehezül a pocak, igény szerint kinezio tape segítségével támogatom a derekat-hátat. 

Kismamáimmal a kapcsolat a kölcsönös bizalmon alapul. Hogyan is lehetne másképp?

FEJ-, és ARCMASSZÁZS

A fej és arc masszírozása a pácienst mély relaxált állapotba juttathatja. A különböző pályák stimulálása képes akár a migrénes fejfájást is csökkenteni, vagy megszüntetni. (Sajnos a végleges megszüntetésre nem állnak rendelkezésre adatok, de alkalmanként nagy segítség tud lenni.) 

A fej masszázsára alkoholos svédcseppet vagy megfelelő olajat használok. De vivőanyag nélkül is élvezetes. A standby üzemmód garantált.

Az arcmasszázsról: a mozdulatok első sorban a nyirokrendszer lefutását követik. Ezzel hozzájárulnak az arc-, és fej  optimális vérkeringésének visszaállításához. Az arckezelés tisztítással és gőzöléssel kezdődik. Vivőanyagok: élő aloe zselé, damaszkuszi rózsa olaja és végezetül levendula,- vagy rózsavízes hideg borogatás. Természetesen töltjük fel a bőrt tápanyagokkal. 

Ajánlott azon vendégeknek is, akik nem szeretik akármilyen okból testük masszírozását. (Például nem szeretik levetni a ruháikat.

A fejmasszázs 20 perc, az arc kezelése legalább 30 perc. Így ebben az esetben is majdnem 1 óra Énidővel lehet számolni.

KÖPÖLYÖZÉS

A XX. század derekán Magyarországon méltatlan helyzetbe kerültek az ősi, népi kezelési technikák, a gyógyfüvek használata. Helyüket gyógyszeripari termékek, gyakran káros diagnosztikai eljárások vették át. Mindössze néhány fiziko-, és balneoterápiás eljárás őrizte meg halványan a "fűben-fában orvosság" szemléletet. Néhány évtizede, hogy ezen technikák - közöttük a vákum-technika (köpölyözés) ismét felkerült a gyógyászati, illetve a kozmetikai szolgáltatások palettájára.

A köpölyözés során adott testfelületen vákum hatására vért (nyirkot) gyűjtünk össze, melyet aztán a keringési rendszer fog akár napok alatt kiválasztani. Ezért a köpölyözés mindig egy tisztító folyamatot is elindít a szervezetben.

Felhelyezhetjük a köpöly harangokat egy adott pontra is, de csúsztathatjuk is például a gerinc melletti izmokon hosszirányban - ezt az utóbbit hívja a népnyelv nyúvasztásnak.

Kizáró okokkal kapcsolatban mindig kérdezzen meg engem! 

E szolgáltatás egy rövidebb hátmasszázst tartalmaz svéd fogásokkal, majd a felmelegített testrészre esetleg hatóanyagot is tartalmazó készítményt (olajat, kenőcsöt) viszek fel, és eztán felhelyezem/csúsztatom a köpölyöket.

A köpölyözés hatása az izomfeszülés enyhül, és ez azonnal érezhető a kezelés után. A kezelés után keletkező bőrpír, vagy lilás elszíneződés a páciens keringésétől függően néhány napon belül felszívódik.

Itt külön kiemelném, hogy fenntartom a jogot, hogy a személyes találkozás alkalmával a kezelési tervet megváltoztassam, illetve megtagadjam a kezelést. (Lásd még :Házirend) A kezelés maximális időtartama 35-40 perc De ezt a szolgáltatást nem időben "mérjük".